(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Cor de Heijde

Cor de Heijde uit Made, de man waar al zoveel over is geschreven. De stam duiven van Cor is ondertussen wereldberoemd en zij laten jaar in jaar uit zien waartoe zij in staat zijn.

Nadat De Klamper en diverse nazaten gestolen waren, moest zijn zoon De Perpignan Doffer de kweekrol van hem overnemen. Deze missie slaagde met vlag en wimpel. Een van zijn zonen is Don Michell. Deze topper won o.a. de 17e, 21e, en 149e Nat. Perpignan, 39e,58e en 179e Nat. Dax en 164e Nat. Marseille. Een echte klasbak en nieuwe ster aan het front. Tevens werd hij door deze resultaten 1e nationale asduif over drie van Perpignan en 1e nationale asduif over drie jaar van Dax!

Op het kweekhok bewees hij later meer dan zijn waarde. Don Michel is vader van Miss Marseille met o.a.: 3e Nat. Marseille 5.884 d. Zoon Don Michel met o.a.: 16e Nat. Perpignan en 13e Int. Asduif Barcelona- Perpignan).

Verder is hij groot- en overgrootvader van De Cor de 1e Asduif Zware Fond Belgiƫ en van de 1e Nat. Pau, 4e Nat Pau, 9e Nat Barcelona, 8e Nat. Perpignan, 3e Nat. Bergerac, 21e Nat. St. Vincent en dan is dit nog maar een kleine opsomming van de nationale kopprijzen.

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player